Sziszi és Terka blogja

Család lettünk. Nem szeretem a szentimentális dolgokat, de mégis csak ez életünk legnagyobb kalandja! Izgalmas lesz visszaidézni, mi történt veletek, velünk, DRÁGA GYEREKEINK. Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers Daisypath Anniversary tickers

Facebook

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Megfogta

2009.05.05. 23:41 - mertaera

Címkék: mozgásfejlődés elsők

Kb. egy hete történt, mikor mi  vacsiztunk, a fiatalúr pedig a dobozából figyelte az eseményeket. Azt már régóta örömmel néztük, hogy érdeklődik a tárgyak iránt, ezért előszedegettünk pár játékot. Eddig csak nézegette őket, beszélt hozzájuk, és koordinálatlanul hadonászott a kezével. De most életében először megfogott egy tárgyat!

Tudományát egy hét alatt olyan tökéletesre fejlesztette, hogy - mint az előző posztban is látható - egyszerre két játék szájba tömése is megy ( plussz az ujjacskája ).

Sikerének titka, hogy mostanában egyre többet van nyitva a keze, és, ha hozzáérünk, már akkor sem csukja be egyből reflexesen. Ennek leginkább azért örülök, mert a reggeli szopikor már nem hadonászva 'ütöget', hanem nyitott tenyerét húzogatja a kezemen, vagyis: cirógat.

Valamilyen szinten már a szem-kéz koordinációja is alakulóban van, hiszen ezek a 'megfogások' már nem olyan esetlegesek, szinte mindig sikerül a kinézett zsákmányt megkaparintani. Sőt, ma a játszószőnyegén két kézzel nyúlt a kisegere után!

Ma újabb élménnyel gyarapodtunk: meglátogattuk a kollégákat a suliban. Drágám annyira megszeppent a sok idegen láttán, hogy egész végig majmocskázott és pityergett. Ettől meg anya ijedt meg annyira, hogy senkire nem tudott figyelni. Legközelebb remélem mindketten bátrabbak leszünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardka.blog.hu/api/trackback/id/tr761105316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mameszter 2009.05.06. 17:00:36

Drága Eruskám!
Én is boldog Anyák napját kívánok Neked, hiszen Te is ÉDESANYA lettél, az én DRÁGA UNOKÁM ÉDESANYJA. Kívánom, nagyon sok örömöt és boldogságot kapjál ettől a ajándéktól életed végéig.
Pici Unokámnak gratulálok, hogy ilyen jól viselkedett a nagy kiránduláson.


süti beállítások módosítása