Sziszi és Terka blogja

Család lettünk. Nem szeretem a szentimentális dolgokat, de mégis csak ez életünk legnagyobb kalandja! Izgalmas lesz visszaidézni, mi történt veletek, velünk, DRÁGA GYEREKEINK. Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers Daisypath Anniversary tickers

Facebook

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Káli kirándulás

2009.07.08. 22:08 - mertaera

Címkék: szabadban káli medence nyaralunk elsők kirándulunk

Először a Balaton déli partjára terveztük a nyaralást. Mivel ez az első nyaralásunk a babával, leginkább attól tartottam, hogy zavarni fogjuk a többi nyaralót a nyifogással. Ezért ragaszkodtam a bababarát szállodához. Meg ott van kiságy, kiskád, légzésfigyelő, meg sok hasznos dolog, ami nélkül nem tudunk élni. Aztán mégis az északi lett, nem is a part, nem is bababarát. De mivel apa s anya szíve csücske a Káli-medence, ezért az első nyaralás nem lehet máshol! Mióta szeretjük egymást apával, minden évben Káli-medencézünk. A tavalyi elmaradt a nagy pocak miatt, és hiányzott már a balaton-felvidéki levegő.

A ház egy 1729-ben épült és nagyon izlésesen felújított parasztház. A házigazdák németek, a vendégek hollandok, a közös nyelv az angol, a kaja leginkább olasz(os), így nemzetközi környezetben éreztük magunkat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Borzasztó meleg volt, ezért  kora délelőtt és késő délután tudtunk csak kirándulni, a köztes időben a házban, vagy a mesés kertben hűsöltünk. A szerencsésebbek pancsiztak is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha Balaton-felvidék, akkor kötelezőek a köves kirándulások. A szentbékkállai, kővágóörsi kőtenger, a Hegyestű. Valószínűleg legközelebb már  kisebbik Szilárd is többet tud értelmezni a látnivalókból, most egyenlőre a kőkapargászás, a kőkupacon szopizás, és a villámgyors hegyre fel-majd le ( mivel annyira meleg volt és úgy féltettem, hogy 10 perc alatt végeztem a Hegyestűvel, ami szerintem biztos rekord ) élmény jutott neki. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sajnos a kékkúti forrást kisfiunk nem láthatta, mert bealudt, ezért ott csak apa és anya örömködött.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Azt gondoltuk, hogy igazán neki való hely a salföldi major, a böhöm nagy állataival, mint például a szürkemarhák és vízibivalyok, de kisfiunknak csak a libák tetszettek, amiket hosszasan kellett csodálni, és minden mozdulatuknak hangos "öö" volt a jutalma.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Balatonnál is a legnagyobb sikere egy hattyúnak volt - biztos azért, mert ez is olyan libaszerű. Most volt a kékszalag is, de a vitorlásokig valószínűleg nem látott el, ezért csak a vizet nézte maga előtt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De a legjobban a Krisna-völgy tetszett. Ezen belül is a szentély a rikító és zsúfolt freskókkal és a csillogó ruhájú szobrokkal. Itt tökéletesítette legújabb tudományát, az erőlködős köhögést, amit a különösen szép dolgoknak tartogat csak. Sokan meg is nézték a tündéri kisfiút, aki a falfestmények előtt majd' kiugrott anyukája kezéből és közben nem tudta abbahagyni az öklendezős köhögést.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bár hatalmas a világ, és annyi minden van, amit meg szeretnénk belőle mutatni a kisfiunknak, de biztos, hogy jövőre ismét itt (is) nyaralunk majd. Sőt azután is, minden évben, egészen addig, míg végleg odaköltözünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardka.blog.hu/api/trackback/id/tr671235248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása