Sziszi és Terka blogja

Család lettünk. Nem szeretem a szentimentális dolgokat, de mégis csak ez életünk legnagyobb kalandja! Izgalmas lesz visszaidézni, mi történt veletek, velünk, DRÁGA GYEREKEINK. Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers Daisypath Anniversary tickers

Facebook

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

És, jó baba?

2009.11.21. 22:09 - mertaera

Címkék: huncut

Régebben a gratuláció után szinte mindenkinek ez volt az első hozzászólása-kérdése a gyerekkel kapcsolatban. Tartalmat nem nagyon rendeltünk a válaszunkhoz (ami természetesen "igen" volt), mert egyrészt valóban semmi gondunk nem volt és mintaszerűek voltak a mindenapjaink és éjszakáink, másrészt nem tudom elképzelni, hogy létezik a kérdés inverze: talán van rossz baba is?

Mindenesetre, ha ma érdeklődnének biztos azt válaszolnánk, hogy borzasztórosszégetnivalókisördög!!! De nagyon élvezzük. Megható figyelni, hogy bontakozik ki az értelme, nyílik a kíváncsisága, szívja magába a nagyvilágot és benne megtalálja magát és cselekedeteit, hiszen nem is olyan régen csak egy hátán fekvő ösztönlény volt.

Ez gyönyörűen hangzik így ömlengve, a gyakorlatban azért nem ilyen cukormázas. A hiszti kimondottan szórakoztató, le vagyunk nyűgözve a produkcióktól (páros lábbal toporzékolás, ívben hátra hajlás, dobhártyszaggató üvöltés) és büszkék vagyunk bontakozó éntudatára. Szivacsként szív minden információt, aminek az az eredménye, hogy a nap végére teljesen túlpörgeti magát. Ez már fárasztóbb dolog. Éjfél felé már kicsit erőltetettnek tűnhet a nyugalmunk. Ha sikerül időben - 10 előtt - elaludni, akkor az éjszaka közepén ébred és egyből játszani akar. (Tegnap -mintegy katarzisképpen- hajnali kettőkor kiverte a kezemből az ásványvizet, így még ágyat is húzhattam. Nos, akkor nem csodáltam annyira bontakozó éntudatát.)

Amit még elfogult szülőként is nehezen tudtunk a helyén kezelni az a problémamamegoldó képessége. Tudjuk, hogy ő a legokosabb a világon, de nem hittünk a szemünknek, amikor a fotel alá begurult labdát -miután kézzel nem érte el- egy másik játék segítségével próbálta kipiszkálni. Ha így megy tovább holnap egyenleteket fog megoldani.

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardka.blog.hu/api/trackback/id/tr621542649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása